Katalog Maszyn

Zastosowanie: Nastrzykiwarki

Nastrzykiwarka Mięsa Czerwonego i Drobiowego typ: NK

Jesteśmy firmą oferującą przemysłowe maszyny do przetwórstwa mięs, ryb oraz ciast wszelkiego rodzaju. Oferujemy przystępne ceny, a nasza oferta trafia nie tylko do Polaków, lecz również do innych krajów świata. 33 lata doświadczenia w branży pozwoliły nam dopracować maszyny do perfekcji po to, aby jak najlepiej odpowiadały potrzebom użytkowników. Prowadzimy nie tylko sprzedaż, ale również solidny serwis gwarancyjny i pogwarancyjny - wszelkie naprawy i przeglądy przeprowadzamy w błyskawicznym tempie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!

Nastrzykiwarka do mięsa przemysłowa w nowoczesnym wydaniu

Nastrzykiwarka do mięsa przemysłowa to specjalistyczne urządzenie, które daje możliwość wstrzykiwania przeróżnych substancji do wieprzowiny, wołowiny i drobiu. Zazwyczaj są to solanki, marynaty czy przyprawy, mające na celu poprawę smaku, jakości mięsa oraz zwiększenie czasu jego przechowywania. Wyroby dzięki tej maszynie posiadają doskonały aromat, dzięki równomiernemu nastrzykowi. Nastrzykiwarka zapewnia również zwiększenie wilgotności mięsa, dzięki czemu po trafieniu do Klientów zostaje ono soczyste. Ma doskonały wpływ również na jego konsystencję, gdyż poprzez nastrzyk tusze będą zachwycać swoją miękkością, a po przygotowaniu będą rozpływać się w ustach.

Wartość odżywcza i przyspieszenie produkcji

Nastrzykiwarka do mięsa przemysłowa znacznie przyspiesza hurtową produkcję mięs oraz wędlin. Dzięki dużej ilości igieł mięso zostaje wypełnione marynatą równomiernie, co daje identyczny smak we wszystkich egzemplarzach. Maszyna posiada wiele różnych trybów, które użytkownik może dostosowywać pod spersonalizowane potrzeby. Oprócz solanki i przeróżnych marynat nastrzykiwarka do mięsa przemysłowa może być wykorzystywana również do wypełniania tuszy witaminami, minerałami, białkiem czy tłuszczami w celu zwiększenia jego wartości odżywczych.

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa wirnikowa lub odśrodkowa,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie nastrzykiwarka może być wyposażona w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-K] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 (Ø1,65) mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Więcej

Nastrzykiwarka do Ryb typ: NKR

Jesteśmy firmą z wieloletnim doświadczeniem, produkującą różnego rodzaju maszyny masarskie, powszechnie używane w branży spożywczej i transportowej. Opracowaliśmy wiele własnych patentów, dzięki którym nasze urządzenia są niepowtarzalne. Swoją funkcjonalnością zachwycają nie tylko specjalistów z Polski, ale również tych z odległych krajów Europy. Dzięki dużemu magazynowi części zamiennych proponujemy również serwis urządzeń. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą nastrzykiwarki do ryb dostępnej w 3 wariantach.

Nastrzykiwarka do ryb - klucz do doskonałego smaku

Nastrzykiwarka do ryb służy do wstrzykiwania sosów lub marynat do mięsa rybnego, co urozmaica wrażenia smakowe, a dodatkowo podsyca wilgotność produktu. Wyrób pomaga to w zachowaniu soczystości i aromatu podczas procesu gotowania. Nastrzykiwanie powoduje również poprawę tekstury, co czyni mięso delikatniejszym. Proces skraca także czas marynowania - dzięki dużej ilości igieł i równomiernemu rozprowadzeniu przypraw.

Nastrzykiwarka do ryb w trzech możliwych wariantach

Nastrzykiwarkę do ryb oferujemy w 3 różnych wariantach, dzięki czemu każdy zakład wędliniarski będzie mógł dostosować swoje wyposażenie do aktualnych potrzeb. Różnią się od siebie wieloma parametrami, takimi jak ilość igieł czy pojemność zbiornika solanki. Urządzenia są w pełni funkcjonalne, a dzięki cichej pracy nie zakłócają codziennych obowiązków. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!

Zastosowanie: Nastrzykiwarka typu: NKR jest urządzeniem służącym do nastrzyku filetów rybnych oraz elementów rybnych roztworem solanki lub bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie:
– taśmociąg plastikowy,
– pompa wirnikowa lub odśrodkowa,
– 1 komplet igieł poczwórnych 4x Ø1,65 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie nastrzykiwarka może być wyposażona w pompę śrubową [typ: NKR-s] i mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK. Takie wyposażenie umożliwia nastrzykiwanie bardzo gęstą emulsją.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NKR] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący następującymi parametrami:
– prędkością ramy nastrzykowej;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym ze wskazaniem przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– płynna regulacja skoku taśmy – ręczna;
– regulacja ciśnienia nastrzyku – ręczna;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka – ręczna;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NKR-K] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość ramy nastrzykowej;
– prędkość przesuwu taśmy; – skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– wysokość wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki;
– ciśnienie solanki; – kontrola temperatury solanki;
– zatrzymanie pracy w przypadku awarii, ze wskazaniem jej lokalizacji;
– wskazanie przyczyn awarii;
– licznik czasu pracy;
– zatrzymanie pracy w przypadku braku solanki w zbiorniku.

Więcej

Wysokowydajna Nastrzykiwarka z Pompą Śrubową typ: NK-s

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Specjalnie przystosowana pompa śrubowa umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą jak również bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa śrubowa – umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą lub bardzo gęstą emulsją,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie modele NK-s można wyposażyć w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK-s] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: GP4100 sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-s] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Więcej

Tunel ociekowy / Masownica przelotowa

Zasada działania: Tunel ociekowy jest urządzeniem, które oddzielenia nadmiar solanki z jednoczesnym zamykaniem otworów po igłach powstających po procesie nastrzyku elementów mięsnych i drobiowych.

Więcej

Filtr obrotowy bębnowy typ: FNK /z systemem chłodzenia typ: FNK-c

Zastosowanie: Filtr bębnowy służy do oddzielania zanieczyszczeń stałych z cieczy np. z solanki. Współpracuje z Nastrzykiwarkami typu: NK oraz Mieszalnikami solanki typu: MSPK. Filtr występuje także w wersji z systemem chłodzenia typ: FNK-250c.

Zasada działania: Zanieczyszczenia stałe są usuwane z cieczy podczas przepływu cieczy przez obrotowy bęben filtrujący oraz zespół sit o różnej gradacji.

Wyposażenie: Czujnik poziomu cieczy – zatrzymuje pracę nastrzykiwarki w przypadku zbyt małego poziomu solanki w filtrze.

Więcej