Katalog Maszyn

Zastosowanie: Nastrzykiwarki

Nastrzykiwarka z Wymiennym Blokiem Igłowym typ: NK/KB

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości.

Więcej

Nastrzykiwarka Mięsa Czerwonego i Drobiowego typ: NK

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa wirnikowa lub odśrodkowa,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie nastrzykiwarka może być wyposażona w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-K] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 (Ø1,65) mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Więcej

Nastrzykiwarka do Ryb typ: NKR

Zastosowanie: Nastrzykiwarka typu: NKR jest urządzeniem służącym do nastrzyku filetów rybnych oraz elementów rybnych roztworem solanki lub bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie:
– taśmociąg plastikowy,
– pompa wirnikowa lub odśrodkowa,
– 1 komplet igieł poczwórnych 4x Ø1,65 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie nastrzykiwarka może być wyposażona w pompę śrubową [typ: NKR-s] i mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK. Takie wyposażenie umożliwia nastrzykiwanie bardzo gęstą emulsją.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NKR] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący następującymi parametrami:
– prędkością ramy nastrzykowej;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym ze wskazaniem przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– płynna regulacja skoku taśmy – ręczna;
– regulacja ciśnienia nastrzyku – ręczna;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka – ręczna;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NKR-K] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość ramy nastrzykowej;
– prędkość przesuwu taśmy; – skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– wysokość wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki;
– ciśnienie solanki; – kontrola temperatury solanki;
– zatrzymanie pracy w przypadku awarii, ze wskazaniem jej lokalizacji;
– wskazanie przyczyn awarii;
– licznik czasu pracy;
– zatrzymanie pracy w przypadku braku solanki w zbiorniku.

Więcej

Wysokowydajna Nastrzykiwarka z Pompą Śrubową typ: NK-s

Zastosowanie: Nastrzykiwarka jest urządzeniem służącym do domięśniowego wprowadzenia solanki peklującej do mięsa z kością i bez kości. Specjalnie przystosowana pompa śrubowa umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą jak również bardzo gęstą emulsją.

Wyposażenie: W zależności od przeznaczenia, nastrzykiwarki wyposażamy w odpowiednie oprzyrządowanie:
– taśma metalowa do mięsa czerwonego lub taśma plastikowa do mięsa drobiowego,
– pompa śrubowa – umożliwia nastrzykiwanie solanką peklującą lub bardzo gęstą emulsją,
– 1 komplet igieł Ø4 mm,
– zbiornik solanki z systemem filtrów.
Opcjonalnie modele NK-s można wyposażyć w mechaniczny bębnowy filtr szczelinowy typu: FNK.

Nastrzykiwarka sterowana manualnie [typ: NK-s] wyposażona jest w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE typ: GP4100 sterujący następującymi parametrami:
– prędkością kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
Ręcznie:
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– igły mocowane na szybkozłącze.

Nastrzykiwarka sterowana mikroprocesorowo [typ: NK-s] jest wyposażona w dotykowy panel japońskiej firmy PROFACE sterujący nw. parametrami nastrzyku (możliwość zapisywania programów technologicznych):
– prędkość kolumny nastrzykowej;
– skok przesuwu taśmy (gęstość nakłuć);
– regulacja ciśnienia nastrzyku;
– podgląd temperatury solanki;
– regulacja wysokości wzniesienia zderzaka;
– moment wstrzyknięcia solanki w mięso;
– kontroluje i zatrzymuje pracę urządzenia w przypadku braku solanki w zbiorniku lub braku fazy na zasilaniu elektrycznym;
– wskazanie przyczyny zatrzymania pracy urządzenia;
– licznik czasu pracy;

W nastrzykiwarkach stosujemy szybkowymienne igły:
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa czerwonego z kością lub bez kości;
– podwójne 2x Ø3 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa drobiowego z kością lub bez kości;
– poczwórne 4x Ø2 mm, przeznaczone do nastrzyku mięsa kulinarnego bez kości;
– pojedyncze Ø4 mm, przeznaczone do nastrzyku bardzo gęstą emulsją.

Więcej

Tunel ociekowy / Masownica przelotowa

Zasada działania: Tunel ociekowy jest urządzeniem, które oddzielenia nadmiar solanki z jednoczesnym zamykaniem otworów po igłach powstających po procesie nastrzyku elementów mięsnych i drobiowych.

Więcej

Filtr obrotowy bębnowy typ: FNK /z systemem chłodzenia typ: FNK-c

Zastosowanie: Filtr bębnowy służy do oddzielania zanieczyszczeń stałych z cieczy np. z solanki. Współpracuje z Nastrzykiwarkami typu: NK oraz Mieszalnikami solanki typu: MSPK. Filtr występuje także w wersji z systemem chłodzenia typ: FNK-250c.

Zasada działania: Zanieczyszczenia stałe są usuwane z cieczy podczas przepływu cieczy przez obrotowy bęben filtrujący oraz zespół sit o różnej gradacji.

Wyposażenie: Czujnik poziomu cieczy – zatrzymuje pracę nastrzykiwarki w przypadku zbyt małego poziomu solanki w filtrze.

Więcej