Katalog Maszyn

Zastosowanie: Kotły warzelne

Uniwersalny Kocioł Warzelny typ: KK

Zastosowanie: Kocioł warzelny stosowany jest do parzenia, gotowania i wytapiania tłuszczu.

Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, dwu-płaszczowy system ogrzewania zapewnia równomierną temperaturę wsadu, zabezpiecza przed „przypalaniem” produktu oraz gwarantuje małe zużycie energii, sterowanie mikroprocesorowe do regulacji temperatury wsadu, płaszcza olejowego, czujki „batonu”, czasu załączenia pracy kotła. Izolowane dno, ściany boczne, pokrywa, zawór spustowy, wlew wody stanowią standardowe wyposażenie. Wymiary kotła i wyposażenie możemy dostosować do indywidualnych potrzeb użytkownika.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Wyposażenie opcjonalne: pokrywa podnoszona pneumatycznie, półki na kije wędzarnicze, kosze z otwieranym dnem, urządzenie dźwigowe typu „żuraw” lub suwnica.

Uwaga! Urządzenia podlegają ciągłej modernizacji, w związku z czym parametry techniczne, wymiary i waga mogą różnić się od wartości podanych w tabeli. Wymiary i waga to wartości przybliżone i nie mogą być podstawą do celów projektowych czy spedycyjnych. Szczegółowe informacje udostępniamy w przypadku zakupu urządzenia.

Więcej

Kocioł warzelny o przekroju okrągłym z mieszadłem mechanicznym typ: KKm

Zastosowanie: Kocioł warzelny stosowany jest do wytapiania tłuszczu, produkcji ketchupu, gotowania produktów.

Budowa: Konstrukcja kotła wykonana jest ze stali kwasoodpornej. Dwupłaszczowy system ogrzewania zapobiega przypalaniu się produktów.Teflonowe skrobaki w mieszadłach dokładnie oczyszczają powierzchnie kotła podczas wytopu tłuszczu.

Wyposażenie: sterowanie mikroprocesorowe do regulacji: temperatury wsadu, płaszcza olejowego, czasu pracy kotła, funkcja autostart. Mieszadło zakończone skrobakami teflonowymi, izolowana konstrukcja, odprowadzenie pary wodnej, wlew wody, zawór spustowy zakończony kolanem.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Więcej

Kocioł Warzelny do Czekolady z Mieszadłem Mechanicznym

Zastosowanie: Kocioł warzelny z mieszadłem jest przeznaczony do wytopu czekolady. Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, dwupłaszczowy system ogrzewania, wypełniony olejem grzewczym.

Wyposażenie: sterowanie mikroprocesorowe do regulacji temperatury wsadu, temperatury płaszcza olejowego, czasu załączenia, czasu pracy kotła, mieszadło czekolady z płynną regulacją obrotów śmigła, zawór spustowy 2″, wlew wody, izolowana konstrukcja, obudowa zewnętrzna nierdzewna.

Więcej