Katalog Maszyn

Zastosowanie: Myjki

Myjka wózków farszu typ: MSKc-25

Firma Karpowicz to przedsiębiorstwo z 33-letnim doświadczeniem w branży. Oferujemy zarówno sprzedaż, jak i serwis gwarancyjny i pogwarancyjny innowacyjnych maszyn do użytku w dziedzinach gastronomii. Ciągłe doskonalenie urządzeń, terminowość wykonywanych usług oraz wysoka jakość oferowanych przez nas produktów umożliwiły nam zebranie szerokiego grona zaufanych i zadowolonych Klientów w wielu zakątkach świata. Stosunkowo niskie ceny i fachowe doradztwo to nasza wizytówka, dzięki której jesteśmy rozpoznawalni w branży gastronomicznej. W naszym asortymencie znajdziecie Państwo wiele urządzeń, w tym myjkę wózków farszu. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!

Innowacyjna myjka wózków farszu

Myjka wózków farszu to maszyna, która sprawia, iż praca w przetwórstwie mięsnym i innych dziedzinach gastronomii staje się łatwiejsza i wydajniejsza. Wózki wypełniaczy są ciągle intensywnie eksploatowane, przez co utrzymanie ich w pełnej czystości jest zupełną koniecznością. Każda oferowana przez nas myjka wózków farszu jest gwarancją zachowania wysokich standardów sanitarnych.

Zalety myjki wózków farszu

Proponowana przez nas maszyna została wyposażona w silne dysze, dzięki czemu mocne strumienie wody zapewniają pełne i skuteczne usuwanie wszelkich zabrudzeń i pozostałości. Równomierne pokrycie wodą i preparatami myjącymi sprawia, iż wózki na wypełniacze są błyskawicznie gotowe do ponownego użytku. Maszyna działa w trybie automatycznym - co znacznie zwiększa wydajność i mechanikę pracy. Dzięki temu proces produkcji znacznie przyspiesza, umożliwiając zaoszczędzenie czasu pracownikom.

Zastosowanie: urządzenie służy do mycia 200 litrowych wózków farszu do 25 szt./h. Zapewnia wysoką skuteczność mycia i dezynfekcji.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej. Dwu-płaszczowy system ogrzewania wody myjącej z zamkniętym obiegiem wody. Urządzenie składa się z komory myjąco-płuczącej z obrotowym ramieniem natryskowym i systemem dysz oraz z pokrywy-podnośnika, do której mocuje się wózek.

Zalety:

  • automatyczne dozowanie detergentu;

  • małe zużycie energii;

  • oszczędność wody;

  • wysoka skuteczność mycia;

  • wysoka trwałość i niezawodność zespołów grzewczych;

  • wielostopniowy system zabezpieczeń w trakcie obsługi urządzenia i procesu mycia;

  • mechanizm załadowczo-rozładowczy;

  • zamknięty obieg wody z systemem filtrującym;

  • pełne programowanie i kontrola nad fazami procesu mycia.

Więcej

Uniwersalna Myjka Przelotowa Pojemników typ: MSK

Zastosowanie: Urządzenie służy do automatycznego mycia pojemników standartowych, o podstawie prostokątnej 600×400 mm i wysokości do 420 mm, a także do mycia pokryw tych pojemników oraz palet.

Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali kwasoodpornej. Dwupłaszczowy system ogrzewania wody myjącej z zamkniętym obiegiem wody.

Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].

Zasada działania: Transport pojemników odbywa się mechanicznie. Dozowanie płynów automatyczne. W myjce standardowej mycie odbywa się w dwóch etapach:

  • mycie zasadnicze (woda gorąca z dodatkiem środków myjących)

  • płukanie (wodą bieżącą)

Więcej

Maszyna do płukania ryb

Zastosowanie: Urządzenie służy do opróżniania beczek z zasoloną rybą, następnie płukania ryby z przypraw użytych podczas solenia. Stosowana w zakładach przetwórstwa ryb oraz dystrybutorów ryb solonych.

Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, wyposażona w urządzenie opróżniające beczki z soloną rybą do zbiornika.

Zasada działania: Ryba ze zbiornika z solanką transportowana jest do podstawionych pojemników lub transportera odbiorczego. System dysz natryskowych spłukuje ryby przy pomocy odfiltrowanej solanki z beczek. Opłukane ryby mogą być użyte do dalszej produkcji lub handlu.

Więcej

Maszyna płucząca i oddzielająca do warzyw

Zastosowanie: Płuczko-oddzielacz przeznaczony jest do mycia ziemniaków, marchwi, buraków i innych okopowych warzyw.

Zasada działania: Warzywa okopowe przeznaczone do mycia i oddzielenia kamieni trafiają poprzez rynnę wsypową do bębna oddzielacza kamieni. Kamienie opadają na dno bębna i są transportowane wewnętrznymi spiralami do kosza prętowego. Obracający się wraz z bębnem kosz, za pomocą chwytaków wyrzuca kamienie na rynnę wylotu kamieni. Dalszy proces mycia warzyw zachodzi w tylniej części obudowy. Na skutek przegarniania przez łapy, wzajemnego tarcia i działania wody, zanieczyszczenia spadają przez prętowe dno do rynny, skąd są wydalane w sposób ciągły wygarniaczem zgrzebłowym. Natomiast oczyszczone warzywa są wygarniane na taśmociąg końcowy, skąd są transportowane na zewnątrz maszyny.

Więcej