Katalog Maszyn
Myjka wózków farszu typ: MSKc-25
Zastosowanie: urządzenie służy do mycia 200 litrowych wózków farszu do 25 szt./h. Zapewnia wysoką skuteczność mycia i dezynfekcji.
Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].
Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej. Dwu-płaszczowy system ogrzewania wody myjącej z zamkniętym obiegiem wody. Urządzenie składa się z komory myjąco-płuczącej z obrotowym ramieniem natryskowym i systemem dysz oraz z pokrywy-podnośnika, do której mocuje się wózek.
Zalety:
automatyczne dozowanie detergentu;
małe zużycie energii;
oszczędność wody;
wysoka skuteczność mycia;
wysoka trwałość i niezawodność zespołów grzewczych;
wielostopniowy system zabezpieczeń w trakcie obsługi urządzenia i procesu mycia;
mechanizm załadowczo-rozładowczy;
zamknięty obieg wody z systemem filtrującym;
pełne programowanie i kontrola nad fazami procesu mycia.
Firma Karpowicz to przedsiębiorstwo z 33-letnim doświadczeniem w branży. Oferujemy zarówno sprzedaż, jak i serwis gwarancyjny i pogwarancyjny innowacyjnych maszyn do użytku w przemyśle spożywczym. Ciągłe doskonalenie urządzeń, terminowość wykonywanych usług oraz wysoka jakość oferowanych przez nas produktów umożliwiły nam zebranie szerokiego grona zaufanych i zadowolonych Klientów w wielu zakątkach świata. Stosunkowo niskie ceny i fachowe doradztwo to nasza wizytówka, dzięki której jesteśmy rozpoznawalni w branży. W naszym asortymencie znajdziecie Państwo wiele urządzeń, w tym myjkę wózków farszu. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą!
Uniwersalna Myjka Przelotowa Pojemników typ: MSK
Zastosowanie: Urządzenie służy do automatycznego mycia pojemników standartowych, o podstawie prostokątnej 600×400 mm i wysokości do 420 mm, a także do mycia pokryw tych pojemników oraz palet.
Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali kwasoodpornej. Dwupłaszczowy system ogrzewania wody myjącej z zamkniętym obiegiem wody.
Warianty ogrzewania: elektryczne, palnik gazowy, palnik olejowy lub ogrzewanie parą wodną [max. ciśnienie 0,5 bar].
Zasada działania: Transport pojemników odbywa się mechanicznie. Dozowanie płynów automatyczne. W myjce standardowej mycie odbywa się w dwóch etapach:
mycie zasadnicze (woda gorąca z dodatkiem środków myjących)
płukanie (wodą bieżącą)
Maszyna do płukania ryb
Zastosowanie: Urządzenie służy do opróżniania beczek z zasoloną rybą, następnie płukania ryby z przypraw użytych podczas solenia. Stosowana w zakładach przetwórstwa ryb oraz dystrybutorów ryb solonych.
Budowa: Konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej, wyposażona w urządzenie opróżniające beczki z soloną rybą do zbiornika.
Zasada działania: Ryba ze zbiornika z solanką transportowana jest do podstawionych pojemników lub transportera odbiorczego. System dysz natryskowych spłukuje ryby przy pomocy odfiltrowanej solanki z beczek. Opłukane ryby mogą być użyte do dalszej produkcji lub handlu.
Maszyna płucząca i oddzielająca do warzyw
Zastosowanie: Płuczko-oddzielacz przeznaczony jest do mycia ziemniaków, marchwi, buraków i innych okopowych warzyw.
Zasada działania: Warzywa okopowe przeznaczone do mycia i oddzielenia kamieni trafiają poprzez rynnę wsypową do bębna oddzielacza kamieni. Kamienie opadają na dno bębna i są transportowane wewnętrznymi spiralami do kosza prętowego. Obracający się wraz z bębnem kosz, za pomocą chwytaków wyrzuca kamienie na rynnę wylotu kamieni. Dalszy proces mycia warzyw zachodzi w tylniej części obudowy. Na skutek przegarniania przez łapy, wzajemnego tarcia i działania wody, zanieczyszczenia spadają przez prętowe dno do rynny, skąd są wydalane w sposób ciągły wygarniaczem zgrzebłowym. Natomiast oczyszczone warzywa są wygarniane na taśmociąg końcowy, skąd są transportowane na zewnątrz maszyny.