Katalog Maszyn

Zastosowanie: Masownice

Masownica Masarska Próżniowa typ: MK

Zastosowanie: Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek. Wielokomorowe bębny masujące umożliwiają masowanie różnych produktów w jednym urządzeniu. Dzięki zastosowaniu chłodzenia bębna masującego możliwe jest skrócenie czasu masowania, przy jednoczesnym podniesieniu jakości produkowanych wyrobów. Załadunek wsadu może być opcjonalnie zmechanizowany przy pomocy Pneumatycznego urządzenia załadunkowego PUZ.

Wyposażenie: sterownik mikroprocesorowy. Funkcje programowane: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania, temperatura wsadu dla masownic z systemem chłodzenia. Opatentowany system chłodzenia wsadu i wielokomorowych bębnów masujących.

Zasada działania: Mięso przeznaczone do peklowania i masowania jest ładowane do zbiornika wraz z mieszanką peklującą. Po wypompowaniu powietrza ze zbiornika oraz zaprogramowaniu parametrów procesu technologicznego następuje proces masowania. Po wymasowaniu mięso grawitacyjnie wypada ze zbiornika do podstawionego pojemnika.

Uwaga! Załadunek wsadu do 70% pojemności zbiornika. W masownicach wielokomorowych próżnia regulowana „ręcznie”.

Więcej

Masownica Masarska Próżniowa typ: MKL

Jesteśmy firmą oferującą nowoczesne, doceniane w całej Europie maszyny, służące do przetwórstwa i transportu mięsa, ryb i ciast. Opatentowane rozwiązania, 33 lata doświadczenia w branży i fachowa kadra techniczna pozwoliły nam dojść do perfekcji w kwestii automatyzacji produkcji wyrobów spożywczych. Zapewniając wsparcie naszym Klientom, oferujemy także pełen serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, dzięki sporemu magazynowi części zamiennych. Dzisiaj pragniemy zaprezentować masownicę masarską. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!

Masownica próżniowa zwiększy jakość wyrobów

Masownicę próżniową z naszej oferty stosuje się do uszlachetniania i uelastyczniania każdego rodzaju mięsa - bez niszczenia jego struktury. Nasze patenty umożliwiają uzyskanie najwyższej jakości wyrobów wędliniarskich. Budowa masownicy masarskiej zapewnia równomierne masowanie mięsa. Zapewnia to zwiększone wchłanianie solanki, marynat i przypraw, dzięki czemu wyroby będą zachwycać swoim smakiem, a sama struktura stanie się soczysta i krucha.

Masownica masarska w różnych wariantach

W swojej ofercie posiadamy masownice masarskie, które dostępne są w kilku różnych wariantach. Modele różnią się od siebie pojemnością zbiornika, masą wsadu, mocą pompy próżniowej i innymi parametrami - dzięki czemu każdy mniejszy lub większy zakład wędliniarski jest w stanie wybrać urządzenie dostosowane do swojego zapotrzebowania. Oferowane maszyny są ekonomiczne, ciche i bardzo wydajne. Zapraszamy do kontaktu w celu uzyskania więcej informacji!

Zastosowanie: Masownica przeznaczona jest do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięs podczas peklowania w produkcji mięsa i wędzonek.W skośnie leżącym bębnie masującym zastosowano trzy spiralnie ukształtowane łopaty masujące. Wyładunek wsadu następuje po uruchomieniu bębna w przeciwnym kierunku do kierunku masowania. Dzięki zastosowaniu chłodzenia bębna masującego możliwe jest skrócenie czasu masowania, przy jednoczesnym podniesieniu jakości produkowanych wyrobów. Załadunek wsadu może być opcjonalnie zmechanizowany.

Wyposażenie:sterownik mikroprocesorowy. Funkcje programowane: autostart, obroty bębna masującego, czas pracy, czas przerwy, całkowity czas masowania, wielkość próżni dla poszczególnych faz masowania, temperatura wsadu dla masownic z systemem chłodzenia. Opatentowany system chłodzenia wsadu i wielokomorowych bębnów masujących.

Uwaga! Załadunek wsadu do 70% pojemności zbiornika. W masownicach wielokomorowych próżnia regulowana „ręcznie”.

Więcej

Masownica próżniowa garmażeryjna typ: MKLg

Zastosowanie: Masownica posiada uniwersalne zastosowanie – dzięki łatwo wymiennym łopatom może być wykorzystywana do próżniowego uplastyczniania różnych gatunków mięsa, w przetwórstwie mięsnym, zakładach garmażeryjnych, restauracjach, także do mieszania ziół, przypraw, surówek, sałatek, farszu mięsnego itp.

Budowa: Konstrukcja masownicy wykonana jest ze stali nierdzewnej. Zbiornik masownicy jest demontowalny i można go przemieszczać w celach technologicznych. W skośnie leżącym bębnie masującym zastosowano 2 komplety spiralnie ukształtowanych łopat – do masowania lub mieszania produktów. Bęben masujący wyposażony jest w wygodną hermetyczną i przezroczystą pokrywę ułatwiającą obserwację procesu masowania lub mieszania. Wyładunek wsadu następuje mechanicznie, po uruchomieniu obrotów bębna w przeciwnym kierunku. Obroty bębna są płynnie regulowane i mogą być ustawione cyklicznie w lewą i prawą stronę, długość cykli płynnie regulowana.

Zalety:

  • załadunek wsadu do 70% objętości;

  • łatwość utrzymania higieny;

  • wymienne łopaty umożliwiają uniwersalne wykorzystanie urządzenia;

  • możliwość obserwacji procesu technologicznego podczas pracy urządzenia.

Więcej

Tunel ociekowy / Masownica przelotowa

Zasada działania: Tunel ociekowy jest urządzeniem, które oddzielenia nadmiar solanki z jednoczesnym zamykaniem otworów po igłach powstających po procesie nastrzyku elementów mięsnych i drobiowych.

Więcej